Start
Nyheter
  - 2017
  - 2016
  - 2015
  - 2014
  - 2013
  - 2012
  - 2011
  - 2010
  - 2009

Dvärgschnauzer Peppar/Salt
Dvärgschnauzer Svart/Silver
Dvärgschnauzer Svart
Valpar
Våra Seniorer
Utmärkelser
Gästbok
Broddways Hundvård

Stavanger 2017

Vilken resa vi hade och vilka underbara valpköpare vi hittat i vårat grannland Norge. Vi startade på torsdagskvällen och tog oss upp mot Yvonne Broberg för att hämta flygburarna, sedan styrde vi vidare mot Upplands Väsby för att checka in på Scandic för natten. Klockan ringde tidigt för att få hundarna ordentligt rastade innan resan mot Stavanger, ett snabbt intag av frukostbuffén och vidare mot Arlanda. Bilen parkerade vi på "Beta" och tog oss vidare till terminalen via buss tillsammans med 4st hundar, 2st flygburar och bagage. Vilka fantastiska hundar vi har som bara "köper" allt och hänger på. Bagaget incheckat och vidare till scanningen för burar och hundar för att sedan checka in hundarna och gå mot Gaten. Ytterligare en gång visar våra fyrbenta på mod och trygghet, springer genom scanningen till en okänd människa utan att ens tveka. Själva utan hjälp går dom in i sina flygburar som står uppställda i hissen som skall ta dom ner till bagagevagnen, vi sa; "Hej då, ses i Norge". Vid gaten stod vi och kolla så att hundarna behandlades väl vid lastningen av planet, som alltid tar SAS väl hand om våra hundar. På planet så stötte vi på två nyfikna ägare av våran ras som undrade hur det gick att resa med hund och hur man gick tillväga. Trevligt att man kunde prata med någon när ens egna sällskap somnar ;)

Väl framme i Stavanger delade vi upp oss som alltid på resande fot, en hämtar ut hundar och  den andre hämtar bagaget. Vi flög med 2st nybörjare och 2st veteraner och hundarna verkade inte ett dugg medtagna av resan. Vi letade oss ut ur ankommandehallen och ut till parkeringen där Elsebeth Ellingsen väntade med bilen. In med packning, hundar och burar för att sedan ta oss hem till våran valpköpare Ingebjörg Meinich-Bache med Ask och Embla samt vännen Anne-Guri Johannesen. Vilket välkomnande vi fick med eftermiddagsfika, våfflor och Te. Efter pausen var det igång med förberedelser inför helgens utställningar, trimning av hundar, packning av saker, tältuppställning, hundmatsinköp då våra hundar går på färskfoder. Ja, det var en hel del som skulle hinnas med innan klockan ringde för uppstigning kl.05.00. 

Klockan ringde 05.00 för uppstigning och rastning av hundar för att sedan påbörja bad och föning av 4st dvärgar. Allt flöt på bra men ändå blev vi 5min sena enligt deadline för färd mot NSBK-utställningen(resultaten kan ni läsa om i inläggen nedan). Dag ett slutade med storslam i BIS-finalen, bröderna "Lakritz" och "Tintin" placerade sig som både BIS-1 och BIS-2 i finalen bland hela 93st anmälda på rasspecialen under den finska domaren Hilkka Salohalla. Gissa om vi var stolta uppfödare! En lång dag kom till sitt slut och vi kunde äntligen ta oss hem med buklor, 20kg hundmat och andra priser i bagaget. Kvällen bjöd på trimning av valpar och nya förberedelser till dag två. Ingebjörg bjöd på en fantastisk vinnarmiddag, lammgryta med potatis och till efterrätt blev det en kaka med en hel del jordgubbar.

Dag 2 ringde klockan ännu en gång i ottan, det vara bara att ta sig upp och ut på promenad. Denna morgonen bjöd på mycket vattenpölar från gårdagens ösregn och dag 2 var en utomhusutställning, det var bara att hålla tummarna. Fön och bad av totalt 8st hundar och vi lyckade att hålla deadline med 5minuters marginal, inte ofta det händer! Dag 2 gav oss blandade resultat med många frågetecken kring bedömningen men vi var glada att regnet höll sig borta. Tintin tog sig till gruppfinalen som dömdes av Åke Cronander, där utan någon placering tyvärr. Sture tog sitt sista CACIB och blir därmed kennelns första egenuppfödda internationella champion. Vi är mycket nöjda över helgens placeringar och prestationer från våra hundar, vilka pälsklingar vi har! Vi fick se en del fina hundar, men även många ögonbrynshöjningar då det gällde mentaliteten på våra dvärgar i grannlandet. Där finns det mycket att jobba på ännu. Tack för gott sällskap kring och i ringen under helgen! Vi träffade på två nya bekanta kennelkollegor, Veronica och Turid från kennel Chiwalis med sina fin dvärgar av s/s. Grattis till helgens resultat! 

TACK till Ingebjörg som ville ta hand om oss under helgen med hjälp av Elsebeth och Anne-Guri, ni är bara bäst! Vi ser fram emot våren och hoppas på att kunna boka in en resa upp till Bergen nästa gång <3 

 

IDS NKK Orre 10/9-17

Domare: Freddy Sten Christensen (NO)

Broddways Something New "Lakritz"- 2CHKK 2BH R-CACIB

Kluger Junge v.d kleinen Bartigen "Lego"- 2JUNKK CK

Broddways Peace Of Art "Tintin" -  BIR, CERT, CACIB

Broddways Fancy Pants "Sture"- 2 CHKK CK 2BH CERT R-CACIB (som blir CACIB) NORSK CHAMPION

NSBK Rogaland 9/9

Domare: Hilkka Salohalla (FIN)

Totalt 93st anmälda, varav 36st Dv s/s, 7st Dv p/s, 14st Dv S

Broddways Something New "Lakritz"- BIR, BEST IN SHOW-1

Kluger Junge v.d kleinen Bartigen "Lego"- 2JUNKK CK

Broddways Peace Of Art "Tintin" -  BIR, CERT, BEST IN SHOW-2

Broddways Fancy Pants "Sture"- 2 CHKK CK 2BH

 

SSPK Högobruk 3/9

Broddways Something New "Lakritz"- 1CHKK, Bästa hane, BIM

Grattis kennel Fixus till BIR på eran fina madan Fixus Second Opinion<3

Högbo nat.utställning 2/9

Broddways Something New "Lakritz"- 1CHKK CK, 4 Bästa hane

Minnesutställning Märsta 28/8

Domare: Gunilla Ahlbrektsen (SE)

Broddways Something New "Lakritz"- 1CHKK CK 1Bästa hane BIR

Kluger Junge v.d kleinen Bartigen "Lego"- 3 JUNKK EX

Broddways Black Orchid "Junior" -  JUNKK EX

Broddways Fancy Pants "Sture"- 2CHKK CK 3 Bästa hane RESERV-CERT

Broddways Vermont Bennington - ÖKK EX

Ett stort TACK vill vi ge till domaren Gunilla Ahlbrektsen som tog sig god tid att gå igenom hundarna med ett utmärkt handlag. En lyckad dag med blandade resultat och en väderlek som kämpade med att hålla oss nöjda. Tack till våra underbara valpköpare som så gärna vill vara med och bidra utanför ringen, härligt att ni är så engagerade! :)

KENNELTRÄFFEN 2017

I helgen som var, 25-26/8, så arrangerade vi tillsammans med våran underbara kennelkollega Yvonne Broberg från Kennel New Era årets kennelträff i Stockholm. Helgen inleddes med ett äventyr ute till sjöss i Vendelsö, många var lite skeptiska till aktiviteten med respekten för att lyckas trilla i. På schemat stod kanotpaddling tillsammans med två av våra underbara valpköpare, Ann-Marie & Jörgen, som driver ett kanotuthyrnings- och kurscenter. Vi alla lyckades att hålla oss flytande utan att doppa tårna ofrivilligt under ytan, men många vasskörningar blev det! :)

Efter turen tog vi oss hem till A-M & Jörgen för gemensam förtäring. Det bjöds på kräftor och västenbottenost till förrätt, chevrée och potatissallad med grillad kyckling till varmrätt, samt grillad chokladfylld banan med glass till efterrätt. Tack A-M och Jörgen för eran gästfrihet! Tack snälla!

På lördagsmorgonen var det tidig uppstigning för förberedelser inför att alla valpköpare från båda kennlarna skulle slå samman. Vi inledde morgonen med en gemensam frukost och genomgång av dagens aktiviteter av det som stod på schemat. På förmiddagen blev vi introducerade till Nosework, några hade redan testat på, men för många var detta helt nytt. Spännande tyckte vi! Vissa geniknölar fick testa på att gnuggas lite extra med lite svårare utmaningar, medans andra kämpade på för att få hunden till att upptäcka nosens funktion. Björn höll i grillningen som våran alldeles egna mästerkock och serverade grillad korv m. tillbehör,  det tackar vi för! Efter lunchen blev det lite lugnare stämning när vi fick tillfället att testa på hundmassage, en perfekt stund till att få känna på sin hund och att få den att koppla av efter aktiviteterna. Dagen avslutades med fika och lite prat omkring utfodring, fästingmedel, pälsvård och andra viktiga frågor. 

Vi vill tillsammans med New Era's kennel TACKA ER för att ni ville delta i årets kennelträff och hoppas att ni fick lära er lite matnyttigga tips. Vi hoppas att vi ses nästa år igen och då tillsammans med flera nya ansikten och nosar.

TACK!!

Eskilstuna nat.utställning 20/8

Domare: Maritha Östlund Holmsten (SE)

Broddways Something New "Lakritz"- 1CHKK CK 2 Bästa hane

Kluger Junge v.d kleinen Bartigen "Lego"- 3 JUNKK EX

Broddways Black Orchid "Junior" - 4 JUNKK EX

Broddways Peace of Art "Tintin"- 3 ÖKK CK 4 Bästa hane

Broddways Wolfgang Amadeus Mozart - 1 ÖKK CK 2 Bästa hane CERT 

Christmaswish "Simba" - EX

Norrköping nat.utställning 19/8

Domare: Carina Andersson Rapp (SE)

Broddways Something New "Lakritz"- 1CHKK CK 2 Bästa hane

Kluger Junge v.d kleinen Bartigen "Lego"- 2 JUNKK EX

Broddways Black Orchid "Junior" - 3 JUNKK EX

Broddways Peace of Art "Tintin"- EX

Askersund int. utställning 12/8

Domare: Jonathon Anderson (IR)

Broddways Fancy Pants - BIM CERT C.A.C.I.B SVENSK UTSTÄLLNIGS CHAMPION

Stort Tack till ägaren M-L Wallin som ser efter och sköter om denna herren med bravur :)

Ägare: M-L Wallin Foto: Yvonne Broberg

TACK!!

Vi har i helgen fått en ny utställningschampion till vårat gäng. Lakritz fixade det på första försöket, 2år och 1 månad gammal blev han BIM för Åke Cronander och därmed svensk utställningschampion. Även ett flertal andra titlar trillade in på kontot. Vill tacka alla domare som har uppskattat våran fina lakritzbit och som har tagit fram honom till ett flertal BIR/BIM/BH-placeringar. Tack!! Nu har vi nått det första målet och nu blickar vi frammåt mot nya äventyr <3 

BOB-EDS2016 BENELUX WINNER-16 SEJV-2016 SEUCH NOUCH DKUCH NORDUCH

BRODDWAYS SOMETHING NEW

Ägare: Josefine Brodd Björklund Foto: Annelie Finnebäck

Int. utställning Tvååker 7/7 

Domare: Van Den Broek André (NL) 
DVS-Svart 24st
Broddways Something New - BIM 

Int. utställning Tvååker 7/7 

Domare: Annelie Alfthan (FI)
DVS-Svart 23st
Broddways Something New - BIR CACIB

Nat. utställning Borås 2/7 

Domare: Gatica Gomez Mariano (Chile)
DVS-Svart 25st
Broddways Something New - BIR

SSPK Borås 1/7 

Domare: Åke Cronander 
DVS-Svart 23st
Broddways Something New - BIM CERT SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION

Dvärgschnauzerringen årliga utställning CUPEN 14/5-2017

Vuxna dvärgschnauzer domare: Rodi Hübenthal 
101st anmälda dvärgschnauzer alla färger 
Valpar dvärgschnauzer domare: Eva Liljeqvist Borg
28st anmälda dvärgschnauzer alla färger

Peppar/Salt
Lollipop V.d Kleinen Bartigen - BEST IN SHOW VALP - 4 (4-9 månader) delägare: Yvonne Broberg
Broddways Vermont Bennington - 2:a i juniorklassen 
Christmaswish - klassvinnare unghund HP och BEST IN SHOW - 6 
Broddways Fancy Pants - 2:a i öppenklassen med HP ägare: M-L Wallin 
Broddways Applejack - 4:a i championklassen 
Forsis Salte Ordet Fritt - klassvinnare veteran HP och BEST IN SHOW VETERAN 
Broddways Vermont Woodstock - 4:a i juniorklassen

Svart/Silver
Broddways Peace Of Art - 2:a i unghundsklassen

Svart
Kluger Junge V.d Kleinen Bartigen - BEST IN SHOW VALP - 2 (4-9 månader) delägare: Josefine Brodd
Broddways Something New - klassvinnare unghund HP och BEST IN SHOW - 2

Vi deltog även med uppfödargrupp där vi blev BEST IN SHOW - 4

Tack alla i vårt team som hjälpt till under båda dagarna med att rasta, borsta och ge våra hundar omvårdnad och kärlek. Ingen nämnd, ingen glömd!! Utan er hade jag inte klart det här!

Tusen tack Carita Fall med fantastiska bullar och kakor under helgen som höll vårt humör på rätt nivå<3

Linnea deltog i barn med hund båda dagarna med fina framgångar! Även mina hundägare hjälpte till i examination av domare, bra jobbat!

Tack för en fin helg alla <3

SSPK Eskilstuna 13/5

Dvärgschnauzer Svart:

Broddways Something New "Lakritz" - BIM SKBV-kort, ISPU

Kluger Junge V.d. Kleinen Bartigen -
Dvärgschnauzer Svart/Silver:
Broddways Peace Of Art"Tintin" - VG
Dvärgschnauzer Peppar & Salt:
Forsis Salte Ordet Fritt "Diesel" -  3 bästa hane & SVENSK VETERAN VINNARE-16
Broddways Wolfgg Amadeus Mozart"Mozart" - 2 junkk CK
Broddways Fancy Pants"Sture" - 2 ökk CK
Broddways Hoity Toity"Joji" - 4 Chkk CK
Christmaswish"Simba" - VG

 
2019 © Kennel Broddway
Skapa din egen komplett hemsida, webbshop, studiosida, sms-betalning m.m hos
Extrasida.se - www.extrasida.se